Birleşik Arap Emirlikleri pasaportu belirli kurallara göre belirlenerek verilmektedir. Ülke içinde vatandaşlara verilen BAE pasaportu en çok kullanılan ve en başarılı pasaportlar arsında dünya sıralaması içine girmiştir. Ülkeye giriş ve çıkışlar konusunda günümüzde belirlenen kurallara hem turist hem de kendi ülke vatandaşlarının uyma zorunluluğu bulunmaktadır. Ulaşımda pasaport ile giriş yapılan bize istemeyen ülkeler için kullanılan pasaportun yeni ve tarihinin güncellenmiş olması gerekmektedir. Eski tarihli olan pasaportlar resim ve bilgi açısından mutlaka yenilenerek kullanılması gerekmektedir. Yenilenmeyen pasaportlar kontrol aşamasından geçememekte ve işlem kabul edilmemektedir. 

Birleşik Arap Emirlikleri Pasaportu Alma Koşulları

Birleşik Arap Emirlikleri pasaportu almak için birtakım yazılı kurallar bulunmaktadır. 17 yaşından büyükler için BAE vatandaşı olma zorunluluğu bulunuyor. 20 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinde ve şehirlerinde yaşama zorunluluğu da vardır. 17 yaşında olan bir kişi pasaport için ülke vatandaşı olmak adına yaklaşık olarak en az 20 yılı o ülkede yaşayarak ve ikamet ederek geçirmesi gerekmektedir. Turistlere hemen pasaport verilmemektedir. Belirli süre ikamet zorunluluğu ülke genelinde bulunmaktadır. Vatandaş olarak pasaport almak için gerekli belgeler bulunmaktadır. 


Birleşik Arap Emirlikleri pasaportu kullanmak için kişilerin ülkede doğduğu andan itibaren yaşamaları ya da en az 20 yıllık bir kariyer ve ikamet yaşamanın olması gerekmektedir. Aynı zamanda pasaport kuralları arasında kişilerin en iyi pasaportlardan biri olan BAE pasaportuna sahip olması adına akıcı bir dille Arapça konulması konulan şartlar arasında bulunuyor. Verilen pasaportlar her 5 yılda bir olacak şekilde güncellenmeli ve yenilenmelidir.

Birleşik Arap Emirlikleri Pasaport Almanın Önemi

Birleşik Arap Emirlikleri pasaport alma kurallar ve yasalar dahilinde belirlenmektedir. Emirati pasaportu olarak geçen belge 2006 yılından itibaren küresel anlamda en iyi pasaportlar arasında bulunmaktadır. BAE ülkesinde uzun yıllardır yalayan halkın Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi içinde yer alan üye devletlerden herhangi birine seyahat ya da gezi amaçlı olarak girmesi için vize şartları bulunmamaktadır. Vize olmadan sadece Emirati pasaportu kullanılarak ülkeye giriş yapılır.


Birleşik Arap Emirlikleri pasaport işlemleri belirlenen kurallar sahilinde verilen önemli belgelerden biridir. 2011 yılından itibaren daha çok biyometrik olarak düzenlenen pasaport BAE ülkesi vatandaşları tarafından kullanılmaya başlanmıştır.


Pasaport işlemleri özellikle turistler ve yabancılar için ülke içine neden girişmek istendiği, kaç gün süre ile kalınacağı, dil bilme koşulları ve ikamet etme durumu gibi sorular sorularak kontrollerden geçirilmektedir. Ücret olarak da en düşük ve zor alınan pasaportlar arasında Emirati pasaportu da bulunmaktadır. Yurt dışında gezilmek ve seyahat edilmek istenilen İngiltere ülkesinde en az 6 ay kalma özgürlüğü de bulunmaktadır. Bu süre Yeni Zelanda da ise 3 ay olarak belirlenmiştir ve vizesiz olarak sadece pasaport kullanımı işe ülkeye giriş yapılır.

Birleşik Arap Emirlikleri Pasaport İşlemleri Genel Bilgiler

Birleşik Arap Emirlikleri pasaport işlemleri olarak gerekli olan araştırmalar ve incelemeler sonrasında vatandaşlık için pasaport verilmektedir. Ülkede yaşamak için gelen kişiler hemen ülkeye alınmamaktadır. Pasaport işlemleri ve onayı için belirli süre beklemeleri gerekmektedir. BAE pasaportu kullanan vatandaşlar pasaport ile birlikte birçok ülkeye de vizesiz olarak girmektedir. En önemli ve iyi pasaport ve belgeler arasında Emriati pasaportunu almak isteyen turistler için zorunlu olan ve gerçekleştirilmesi gereken kurallar bulunmaktadır. Bu kurallara uymak zorunludur. Elektronik pasaport çıkartılarak ülke vatandaşları tarafından kullanılmaktadır. En gelişmiş teknoloji kullanılarak çıkartılan önemli pasaportlardan biridir. Bu pasaportları günümüzde yaygın olarak kullanan ülkelerin başında gelmektedir. 


 

Kategoriler: Seyahat İpuçları